A HungaroControl a jövőbe fektet be

HungaroControl2021. 09. 13.

A Magyarországon immár másfél éve jelen lévő koronavírus-járvány számos tanulsággal szolgál, de mindenekelőtt arra ébresztette rá a társadalmat, hogy mennyire fontos a segítségnyújtás, az érzékenyebb társadalmi csoportok és az oktatási intézmények patronálása. A hazai légi forgalom biztonságáért felelős HungaroControl 2021 nyarán is folytatta a rászoruló gyermekek és a fiatal tehetségek megsegítését: iskolakezdés előtt értékes adományokkal támogatta a KIÚT Szociális és Mentálhigiénés Egyesületet, valamint a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumot.

A KIÚT Szociális és Mentálhigiénés Egyesület hátrányos helyzetű, szegény családokban nevelkedő gyerekeket és fiatal felnőtteket támogat. Sokrétű tevékenységét többnyire önkétes munkával, felajánlások segítségével valósítja meg. A szervezet kérésére a HungaroControl sportzsákokkal segítette az alsó tagozatosok iskolakezdését, amelyeket a nyár utolsó hónapjában megrendezett Kiút Táborban vehettek át a diákok.

Laukó Orsolya, a KIÚT munkatársa elmondta: az adomány jelentősen hozzájárult a diákok gondtalan tanévkezdéséhez, mivel a sportzsákokkal teljessé vált az egyesület által kiosztott iskolakezdési tanszercsomag. A KIÚT-tal nem újkeletű a HungaroControl együttműködése, hiszen a magyar légiforgalmi szolgálat tavaly maszkokat, fertőtlenítőszereket, monitorokat és Mikulás-csomagokat juttatott el a szervezetnek.

A HungaroControl értékes Cisco eszközöket adományozott a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumnak

A hazai innovációban élen járó légi navigációs társaság elkötelezett a folyamatos technológiai fejlődésben, ami jól képzett műszaki szakemberek nélkül elképzelhetetlen. Éppen ezért előszeretettel támogat olyan kezdeményezéseket, amelyek révén a jövő infokommunikációs szakembereinek és fejlesztőmérnökeinek képzési színvonala tovább emelhető, ezáltal ösztönözve a tehetségek kibontakozását. A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) az ország legnagyobb, 12 oktatási intézményt működtető informatikai és villamosipari képzési központja, amelynek csaknem 8300 diákja van. A HungaroControl az elmúlt években több ízben is segítette az BMSZC munkáját különböző számítástechnikai eszközökkel – számítógépekkel, monitorokkal és hálózati készülékekkel –, amiket a vállalat a belső biztonsági előírásai miatt kénytelen meghatározott időközönként lecserélni. Ezek az eszközök kifogástalan, teljes mértékben működőképes állapotban kerültek a centrum valamelyik tagintézményéhez.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tavaly, tanévkezdés előtt a HungaroControl 44 darab Cisco hálózati eszközt adományozott a szakképzési centrum Neumann János Számítástechnikai Szakgimnáziumának, idén pedig a vállalat újabb 20 vezeték nélküli vezérlőt és hozzáférési pontot ajánlott fel a BMSZC-nek, amelyek több mint négyezer diák gyakorlati oktatását segíthetik majd.

A HungaroControltól kapott eszközök elsősorban a villamosipari, távközlési, elektronikai, és az informatikai ágazatban tanuló diákok tudásszerzéséhez és kompetenciáinak növeléséhez járulnak hozzá. Más szóval, a felszerelést remekül hasznosíthatjuk a gyakorlati oktatásban, emelve annak színvonalát

hangsúlyozta Dr. Molnárné Rénes Éva kancellár az eszközök átvételekor.

A magyar légiforgalmi szolgálat a jövőben is támogatni kívánja a hasznos társadalmi kezdeményezéseket és a kiemelkedő szakmai képzést folytató oktatási intézmények munkáját, hiszen meggyőződése, hogy ezáltal a jövőbe fektet be.

Cimkék:

Kategóriák: