Repülés, kosárlabda, vízisport és számos egyéb – ilyen az ország egyik legsokrétűbb céges sportegyesülete

HungaroControl2020. 07. 10.

Kevés olyan cég van Magyarországon, amely komoly felszereltségű, változatos tevékenységeket biztostó sportegyesületet működtet. Emiatt is különleges a HC-SE, a HungaroControl sportegyesülete, amely a vállalat munkatársainak és azok hozzátartozóinak is lehetőséget kínál arra, hogy tagjai legyenek sokszínű szakosztályainak, változatos sportokat űzzenek gazdag eszközparkkal, nem mellesleg remek időtöltésben legyen részük. Az egyesület életét Reiter Péter, az HC-SE elnöke mutatta be.

A HungaroControl Sportegyesülete 2005-ben alakult, amikor is néhány dolgozóban felmerült az igény, hogy szeretnének vitorlázós szenvedélyüknek hódolni. Mivel ez a sportág komoly finanszírozást igényel, ezért döntöttek a sportegyesület megalakítása mellett. A társaság már a kezdetektől támogatta az elképzelést, ennek köszönhetően a tagoknak az üzemeltetési költségekhez csak minimálisan kell hozzájárulniuk, és igénybe vehetik a sportszakosztályok eszközeit, illetve részt vehetnek a csoportos edzéseken.

Az egyesületben az elmúlt másfél évtizedben 14 szakosztály jött létre: a HungaroControl munkatársai így a Bowling, Horgász, Jégkorong, Sí, Túramotor, Kosárlabda, Labdarúgó, Repülésbarátok, Szabadidő, Vitorlás és vízisport, Wakeboard, Evezős, Motorcsónak, valamint a Fallabda szakosztály tagjaiként hódolhatnak a számukra legkedvesebb sportágnak.

Egy szakosztály indításának feltétele, hogy az rendelkezzen 10 alapító taggal, illetve az egyesület engedélyével, egy tag pedig egyszerre legfeljebb 3 szakosztályban képviseltetheti magát.

Minden szakosztály nyitva áll mindenki előtt, a kollégák örömmel fogadják az új tagokat, és segítik őket abban, hogy a választott sportágban egyre jobbak legyenek. Előképzettség általában nem szükséges a csatlakozáshoz: így van ez például a kosárlabda- vagy az evezőscsapat esetében. Vannak azonban olyan speciális szakosztályok, amelyek megkövetelik a képzettséget, sőt, az adott sportág műveléséhez a tagoknak megfelelő engedélyre van szükségük. Itt az egyesület abban segít, hogy az érdeklődők kedvezőbb feltételekkel végezhessék el a kötelező tanfolyamot, illetve előfordul, hogy a HC-SE maga is szervez képzéseket.

Majdnem minden szakosztály külön online felülettel rendelkezik, ahol belépés után a tagok lefoglalhatják a számukra szükséges eszközöket. Az egyesület eszközparkját az egyes szakosztályok igényei alapján fejleszti és frissíti.

Földváry Anna légiforgalmi irányító a svájci Golden Flight Level síversenyen

A legnépszerűbb és legtöbb taggal rendelkező szakosztály a szabadidő szerelmeseié. Ők kirándulásokat, utazásokat szerveznek, illetve évente egyszer egy külföldi úton is részt vesznek. Ezt követi a Vitorlás szakosztály 63 fővel – a tagok jelenleg 4 hajóval rendszeresen indulnak a Bahart Regattán. A sízés kedvelői hatvanan vannak, minden évben indulnak a légiforgalmi irányítók számára megrendezett kupán, a Golden Flight Levelen.

Természetesen a Repülésbarátok szakosztálya is igen népszerű 50 tagjával és 2 darab Scheibe Falke típusú repülőgépével (SF-25D és SF-36A). Bár a Motorcsónak szakosztály csak tavaly alakult, mégis gyorsan közkedveltté vált – eddig negyvenkilencen csatlakoztak hozzá. Egy BARK 450S gumicsónakkal, illetve egy újonnan beszerzett MALIBU M/A 520 típusú motorcsónakkal szelik a habokat a kollégák. A Labdarúgó- és Kosárlabda szakosztály képviselteti magát az irányítói, illetve üzleti kupákon, a Bowling szakosztálynak pedig külön, évente megrendezett Mikulás kupája van, amelyre nemcsak a tagokat, hanem a HungaroControl összes munkatársát szeretettel várják.

A HungaroControl kosárlabdacsapata a légiforgalmi irányítók számára megrendezett CBC Touch and Go bajnokságon, Ljubljanában

A HungaroControl remek lehetőséget kínál a sportolni vágyóknak és azoknak, akik kimozdulnának a komfortzónájukból. Óriási könnyebbség, hogy nem kell csapatot keresniük és azon gondolkodniuk, hova mehetnének, hol tudnának például vitorlázni, vagy kikkel kosarazhatnának. A közös sport- és a szabadidős tevékenységek nagy pozitívuma, hogy még összetartóbb közösségé formálják a munkatársakat, ezáltal jó hatással van a társaság szervezeti kultúrájára is.

A jelenleg közel 750 fős HungaroControl-kollektívából több mint háromszázan tagjai az egyesületnek, akik összesen 486 szakosztályi tagságot tesznek ki (egy-egy fő több szakosztály tagja is lehet). A HungaroControl Sportegyesület alapvető célja, hogy a tagok számát folyamatosan növeljék, távlati célkitűzésük pedig, hogy legalább a dolgozók fele csatlakozzon valamelyik sportszakosztályhoz.

Cimkék:

Kategóriák: