Ezreknek segített a veszélyhelyzetben a HungaroControl

HungaroControl2020. 06. 19.

A hazai légiforgalmi szolgálat számára az élet szinte minden területén elsődleges a biztonság. Mindez jól tükröződik a társadalmi felelősségvállalásában is, aminek egyik lényegi eleme a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek megsegítése. A HungaroControl a koronavírus-járvány idején féltucat szociális és egészségügyi intézményt támogatott, ezáltal több ezer ember élethelyzetének javításához járult hozzá.

A HungaroControl tartósélelmiszer-adományát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az öt általa működtetett magyarországi családok átmeneti otthona között osztotta szét. Ezekben a 40 fős intézményekben a lakhatásukat elvesztett vagy bántalmazás elől menekült, jellemzően kisgyermekes családok élnek. Mivel a veszélyhelyzet idejére itt is szigorú látogatási és kijárási tilalmat vezettek be, a családok teljes körű ellátását az elmúlt hónapokban a segélyszervezet oldotta meg. A léginavigációs társaság adománya ehhez nyújtott nagy segítséget.

A karanténszerű működés idején sem engedtük el a rászorulók kezét. Csak a segélyszervezet munkatársai hagyhatták el a központot, az otthonokban élő családok teljes körű ellátását nekünk kellett megoldanunk, ami jelentős költségekkel járt. Szervezetünknek több állandó támogatója is van, ám a mostani extra adományok nélkül nem tudtuk volna átvészelni ezt a mindannyiunk számára nehéz időszakot

– mondta Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Szintén a bántalmazott vagy mélyszegénységben élő gyermekeknek igyekszik hosszú távú segítséget nyújtani az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány, amelynek munkatársai már a járvány előtt is rendszeresen szállítottak nehéz helyzetű családoknak higiéniai termékeket, tartós élelmiszereket, édességeket és játékokat.

„A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta rengeteg adományt kaptunk, amelyet rászoruló családoknak juttattunk el Magyarország minden részén” – nyilatkozta Tóth Ákos, az alapítvány vezetője. Hozzátette:

a HungaroControl felajánlása 250 családnak segített. Az adomány 70%-a szegregátumokban élő halmozottan hátrányos helyzetű családokhoz került, a maradék 30% pedig gyermekvédelmi intézményekhez, átmeneti otthonokba.

A HungaroControl 2640 adag étellel támogatta a Rókus Kórház dolgozóit

A magyar légiforgalmi szolgálat az Etesd a dokit kezdeményezés keretében a Rókus Kórház dolgozóit segítette meleg ebéddel, ezzel támogatva egyúttal azokat a szakácsokat, valamint az alapanyagokat biztosító kis- és őstermelőket is, akik ugyancsak részt vesznek az akcióban.

A HungaroControl és az Etesd a dokit együttműködése nagyon eredményes volt. A társaság segítsége több héten keresztül tette lehetővé a COVID-19 ellátásban tevékenykedő egészségügyi dolgozók munkájának támogatását. A kezdeményezés keretében összesen 2640 adag étel jutott el a Rókus Kórház dolgozóihoz

– fejtette ki Pancsovay Zita ügyvezető.

A HungaroControl március vége és április közepe között meleg ebéddel járult hozzá a 18. kerületi Gyöngyvirág Gyermekotthonban élő 29 gyermek és 11 nevelőjük ellátásához is. Az otthon lakói ugyanis a rendkívüli helyzetben szintén nem hagyhatták el az intézményt, és látogatókat sem fogadhattak.

Megérkezett az ebéd a Gyöngyvirág Gyermekotthonba

A vállalat áprilisban csatlakozott az Adománytaxi nonprofit szervezet Maszkot a frontra kezdeményezéséhez. Így a szervezet a HungaroControlnak is köszönhetően az egészségügyi, szociális és szolgáltatóiparban dolgozók részére olyan maszkokat adott át, amiket otthonról dolgozó varrónők készítettek.

A légiforgalmi szolgálat emellett részt vett a Budapest Bike Maffia Vitaminkommandó projektjében, amelynek keretében szintén tartós élelmiszereket juttatott el a rászorulókhoz. A programban dolgozók az adományokat egyrészt hajléktalanoknak, másrészt olyan szociális intézményekbe szállították el, ahol többnyire idős és/vagy legyengült immunrendszerű emberek élnek.

Cimkék:

Kategóriák: