Gyermekeket segítenek az új életre kelő számítógépek

HungaroControl2020. 04. 15.

Közhely, hogy az informatika ma már megkerülhetetlen szereplője életünknek, és az oktatásban is mind nagyobb előnyt, illetve hátrányt jelent az ilyen eszközök megléte vagy hiánya. Mégis előfordul, hogy egy-egy intézmény nem rendelkezik elegendő vagy megfelelő minőségű számítástechnikai eszközzel, ami negatív hatással lehet fejlődésükre, oktatásukra is. A HungaroControl erre a helyzetre reagálva az elmúlt években több száz számítógépet adományozott a működési környezetében található iskolák, óvodák, szociális létesítmények részére. Sok esetben olyan helyre kerültek ezek a berendezések, ahol egyáltalán nem, vagy nem megfelelő mennyiségben, minőségben álltak rendelkezésre ilyen, a 21. századi oktatás során kulcsfontosságú eszközök.

A magyarországi légiközlekedés biztonságáért felelős, léginavigációs szolgáltatásokat nyújtó HungaroControl Társadalmi Felelősségvállalási Programjában egyebek mellett kiemelt szerepe van az adományozásoknak. Ennek lényege, hogy azokat az eszközöket, amelyeknél a társaság belső szabályzatai előírnak bizonyos időközönkénti cserét, de egyébként hétköznapi felhasználásra még bőven alkalmasak, különböző szervezeteknek, szociális otthonoknak, gyermekekkel foglalkozó létesítményeknek (iskoláknak, óvodáknak) adja át a vállalat. A legtöbb ilyen tétel informatikai eszköz – számítógépek, monitorok –, ezeket ugyanis biztonsági okokból le kell cserélni, az intézmények számára azonban még hosszú éveken át kiválóan használhatók.

A HungaroControl informatikai szakértői minden eszközt alaposan átvizsgálnak, így a társaság csak kifogástalan állapotú, teljes mértékben működőképes berendezéseket ajánl fel.

Országszerte több telephelyen működve a HungaroControl fontos szereplője és használója a környezetnek, ennek megfelelően sokoldalú a vállalat támogatási és szponzorációs tevékenysége is. Közösségi ügyeket patronál, és támogatja a természeti környezet megóvásának ügyét. A társaság támogatási politikájában a környezettudatoság, környezetvédelem mellett kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására, valamint a vállalat működési környezetében működő helyi önkormányzatok által koordinált legkülönfélébb társadalmi kezdeményezések felkarolására.

Az elmúlt években összesen több száz számítógép került a program keretén belül olyan helyre, ahol iskolák, óvodák és egyéb szociális intézmények dolgozói és ellátottjai számára nyújtanak tanulási, fejlődési és hasznos időtöltési lehetőséget, illetve megkönnyítik a munkájukat.

Legutóbb a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola kapott 21 darab informatikai eszközt: számítógépet, laptopokat, monitorokat. Az adományokhoz természetesen semmilyen kötelezettség nem kapcsolódik.

A HungaroControl mondhatni rendszeresen támogatja a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet munkáját is, ennek köszönhetően több gyermekotthon informatikai eszközparkja újulhatott meg. Emellett a vállalat kollégái az „Iskolakezdés együtt” kezdeményezésben gyűjtöttek iskolai és taneszközöket, a HungaroControl légiforgalmi irányítóinak szakszervezete pedig egymillió forint támogatást gyűjtött össze a szervezet számára – ezzel több mint száz gyermek iskolakezdését támogatva tavaly szeptemberben.

Az eszközadományozás egy másik vetülete – amely szintén a vállalat egyik kiemelt célja – az ökológiai lábnyom csökkentése. Egy-egy számítástechnikai eszköz ugyanis így még hosszú évekig kitűnő szolgálatot nyújt az intézményekben, csökkentve az elektronikus hulladékok mennyiségét.

 

Cimkék:

Kategóriák: