8 dolog, amit tudnod kell a mydronespace tesztverziójáról

HungaroControl2020. 06. 12.

A HungaroControl nemrégiben tette elérhetővé a mydronespace mobilalkalmazás tesztverzióját az Android és iOS rendszerű okostelefont használók számára. Az applikációt – amely az új hazai szabályozás életbe lépésével a drónpilóták egyik nélkülözhetetlen eszköze lesz – az elmúlt hetekben több ezren töltötték le. Cikkünkben a társasághoz beérkező leggyakoribb kérdésekre igyekszünk választ adni.

 

1. Mi a mydronespace alkalmazás tesztverziójának célja?

A mydronespace fejlesztésénél alapvető szempont, hogy a későbbiekben megjelenő éles alkalmazással a drónpilóták elégedettek legyenek, illetve az minél hatékonyabban támogassa őket a repülésben. A tesztverzió kiadásával az a célunk, hogy bemutassuk a mobilapplikáció funkcióit és műveleteit a leendő felhasználóknak, emellett megismertessük velük az általános légtérstruktúrát. A tesztelésekkor szerzett tapasztalatok és a beérkező vélemények a további fejlesztések során hasznosulhatnak.

 

2. Milyen eszközökön használhatom a mydronespace-t?

A mydronespace tesztverziója okostelefonra és táblagépre, Android és iOS operációs rendszerre egyaránt letölthető.

 

3. Mik az alkalmazás használatának rendszerszintű követelményei?

A fejlesztése során figyelembe vettük az Android és az iOS operációs rendszerek elévülésre vonatkozó ajánlásokat. Ennek megfelelően az Androidos eszközök használói 8.0-tól magasabb verziószámú rendszerre telepíthetik a mydronespace applikációt, az Apple-készülékek tulajdonosainak pedig legalább iOS 10-es jelzésű, vagy annál frissebb operációs rendszerrel kell rendelkezniük. Az eszközkompatibilitásról részletesen az alkalmazás felhasználói kézikönyvében olvashatsz.

 

4. Alkalmas-e a mydronespace tesztverziója eseti légtér igénylésére?

Az applikáció tesztverziója elsősorban a tájékozódásban támogatja a drónfelhasználókat – a segítségével tájékoztató jelleggel megjelölhető az a terület, ahol reptetni kívánjuk eszközünket. A mydronespace-szel nem lehet légteret foglalni, és nem biztosít kizárólagosságot a bejelölt terület használatára. Fontos továbbá, hogy ez az alkalmazás nem mentesíti a drónhasználókat a hatályos jogszabályok betartása alól.

 

5. Hol tájékozódhatok az eseti légtér igénylésének folyamatáról?

Az eseti légtér igénylésének menetéről a HungaroControl drónközösségi oldalán, a mydronespace.hu-n, az eseti légtér kisokos menüpontra kattintva tájékozódhatsz. Itt elérhetőek az igényléshez szükséges nyomtatványok és dokumentumok is.

 

6. Láthatom az alkalmazás tesztverziójában a tiltott és korlátozott légtereket?

A teszt verzióban a jelenleg érvényes hazai jogszabályok által meghatározott – nem drónspecifikus – korlátozott és tiltott légterek jelennek meg, tájékoztató jelleggel.

 

7. Mennyibe kerül a mydronespace tesztverziójának használata?

Az alkalmazás díjmentesen használható.

 

8. Hol jelezhetem a mydronespace-szel kapcsolatos fejlesztési javaslataimat?

A tesztverzióval kapcsolatos észrevételeket, fejlesztési javaslatokat az info@mydronespace.hu e-mail címre várjuk. Tesztelj velünk és segíts Te is abban, hogy az éles alkalmazást a lehető legjobban az igényeidre szabhassuk!

 

Szeretnél mindig képben lenni a dróniparág legfrissebb híreivel? Kövesd a Hungarocontrol drónközösségi oldalát, a mydronespace.hu-t!

 

Cimkék:

Kategóriák: